Home
13 Temmuz 2022 ( 214 izlenme )
Reklamlar

Şiddetli Yağışlarda Tek Sığınakları yer komşuları

 

  Şiddetli Yağışlarda Tek Sığınakları yer komşuları 

  İstinat duvarı yapılması için imza topladılar Mahalleli selden korkuyor. 

 

  ZONGULDAK (İHA) Zonguldak’ın Alaplı İlçesi İsafakılı köyü çay boyu mahallesi sakinleri, çay yatakların genişlemesiyle evleri yağmurlu havalarda tehlike altında neden olan istinat duvarı yapılması için imza kampanyası başlattı. 

  Zonguldak’ın Alaplı İlçesi İsafakılı köyü çay boyu mahallesinde yaşayan bölge sakinlerinde Gülbahar Aygün’ün evi, hemen evin alt kısmında bulunan Çayın yatağının yağmurlar nedeniyle genişlemesi sonucu mahalle olarak çaya istinat duvarı yapılması için imza topladıklarını bildirdi.

  Daha’da önce büyük bir sel afetinde büyük tehlike atlattıklarını ve bu bölgeye istinat duvarı yapılması için müracatta bulunduklarını dile getiren Aygün.”En son sel felaketinde o akşam , sular yükselince ailece evden kaçtık. Tavuklarımızı kaçırdık ve canımızı zor kurtardık.o gece başkasının evinde durduk. Her sel felaketinde böyle korkuyoruz. Devletimizden buraya istinat duvarı yapılması için yardım istiyoruz. Bizler mahalle olarak buraya defalarca duvar yapılması için müracatta bulunduk ve ilgilenen olmadı.bizler burada beş eviz ve can güveliğimiz hiç yok. en son sel olayında bu beş ev bir araya toplanarak o geceyi böyle uykusuz geçirdik.”diye konuştu.

  '3 Yıldır her sene buraya sel geliyor'

  Mahallede imza kampanyasının başlamasına öncülük eden Rıza Ergün, "Burası iş yeri ve kereste atölyesi olarak kullanıyorum. yıllarca burada çalışıyoruz.bir önceki selde burası bir metre su götürdü. Dere taştı ve buraya su girdiğinde motorlarım,makinem ve şeritlerim su içinde kaldı. Bundan dolayi işyerimi kapatmak durumunda kaldım. Yeniden almaya kalksam buna bütçem yetmiyor, sonunda kapattım. En son selde ise içerisi ne varsa taşıdık. Yarım metre yağmur yağsa yine su içindeyiz. bundan dolayi çaya duvar çekilmesini istiyoruz. ”diye konuştu.

  ‘Mahalle : Bir daha sel gelirse can kaybı tehlikesi var’

Sel korkusuyla yaşadığını söyleyen Ayşe Erğün ise.”bu ev bütün su içindeydi.çardaktan baktık ve korku içinde başka yere gittik. Tavuklarımızı aldık ve olduğu yere su girdi. Arabamızı yukarı taşıdık. pat pat aracımızı buradan aldık. Canımızı kurtardık ama korku içindeyiz. Biz Devletimizden yardım istiyoruz. duvar istiyoruz.her selde korkuyoruz.her yağmurda benim bir saat uykum yok. Bu sefer iki gece uyumadım.” Diye konuştu.(EY

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

BABASINNI SÜTLE UYUTTU VE SONRASI Bir ilçede yeni corona virüs kararı! O caddelerde sigara içmek yasaklandı Araçla yol ve kaldırım işgali sona eriyor: İki bin TL cezası var! Babasının vasiyetini yerine getirdi, Afrika'dan 3'üncü gelin geldi