Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bulunan Mollabey İlkokulu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO) iş birliğiyle "Nesilden Nesile Oyun Köprüsü" adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.
Proje kapsamında, okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte veliler ve öğrenciler birlikte seksek, mendil kapmaca, körebe, sandalyede kapmaca ve yumurta taşıma gibi geleneksel oyunlar oynadı. Etkinliğin amacı, hızlı dijitalleşen çağda unutulmaya yüz tutan oyunları yeniden canlandırmak ve okul-aile iş birliğini güçlendirmek olarak açıklandı.
Mollabey İlkokulu Müdürü Ömer Yavuz, "Eğitimde veli katılımı, öğrenci başarısının anahtarıdır. Bu etkinlikle velilerimiz çocuklarının dünyasına eğlenceli bir şekilde dahil oldu. Aynı zamanda kültürel mirasımız olan geleneksel oyunların gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefledik." dedi.
Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise, etkinliğin dijital bağımlılıktan uzaklaşmayı ve aile içi iletişimi desteklediğini belirterek, "Bu tür projeler kültürel değerlerin korunmasına yönelik önemli adımlardır." ifadelerini kullandı.
Etkinlik, öğrenci ve velilere yapılan ikramlarla sona erdi.
Mahallede infial yarattı! Kedi yediğini itiraf etti944 izlenme
İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN ZONGULDAK TANITIM GÜNLERİNDE ALAPLI’DA EN İYİ ŞEKİLDE TANITILACAK.116 izlenme
Oğlunun doğum günü partisinde yakalandı! Polislere 1 yat ve 500 bin TL rüşvet teklif etti499 izlenme
Son mesajı herkesi sinirlendirdi486 izlenme
Tüm dünya onu konuşmuş, tek doğumda 10 çocuk doğurduğu iddia edilmişti: Utanıyorum1838 izlenme
Ünlü Sanatçı Hayatını Kaybetti4359 izlenme
Sokağa çıkma yasağı ihlali ile ilgili flaş karar! İptal edildi1538 izlenme
Son Dakika Haber: Allah yolunda kurban edeceğini söyleyip oğlunun ensesini kesti581 izlenme