Zonguldak’ın Alaplı’da geçtiğimiz günlerde su kuyularına telef tavuk karıştığı iddiası sonrası bazı köylerde yaşanan susuzluk ve kirlilik endişesi, yapılan incelemelerle sona erdi. Alınan su numunelerinin temiz çıktığı bildirildi.
Olayın ardından harekete geçen köy muhtarları, su kuyularının uzun süredir temizlenmediğine yönelik bilgilerin ortaya çıkması üzerine önlem amaçlı temizlik çalışmaları başlattı. Bu kapsamda Kürkükler, Çamcılar, Sabırlı, Sarıkadı, Çamlıbel, Çiçekli ve Mollabey köylerinde su kuyularında temizlik ve dezenfekte işlemleri gerçekleştirildi.
Alaplı İlçe Sağlık Müdürlüğü, su kuyularının hijyen durumu konusunda muhtarlara gerekli uyarılarda bulunarak, kuyuların hijyenik şartlarda temizlenmesini ve yeniden güvenli hâle getirilmesini sağladı. Yapılan çalışmaların ardından alınan numunelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi.
Yetkililer ayrıca, köylerdeki tüm su kuyularının kontrollü klorlama yöntemiyle en az altı ayda bir temizlenmesi gerektiğini vurgulayarak muhtarlara düzenli bakım konusunda uyarılarda bulundu.
Zonguldak'da Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı277 izlenme
Süpriz açıklama2054 izlenme
Kedisinin tüm gece kendisini izlediğini görünce3186 izlenme
Tırın altına girdi: Araçta sıkışan sürücüyü itfaiye çıkardı960 izlenme
Zonguldak’ta yapay zeka destekli yeni nesil radarla hız denetimi20 izlenme
Kızını gezdiren babayı öldürdüler! Akılalmaz olay…705 izlenme
Kamyonet kavşakta otomobille çarpıştı: 3 yaralı193 izlenme
Alaplı'da Yabani mantar yiyen yaşlı kadın, zehirlendi357 izlenme