Home
11 Ocak 2023 ( 62 izlenme )
Reklamlar

BAŞKAN POSBIYIK: SAYIN VALİMİZ, GELİN BİZİ BİZDEN DİNLEYİN

BAŞKAN POSBIYIK: SAYIN VALİMİZ, GELİN BİZİ BİZDEN DİNLEYİN

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın ‘Ereğli’ye her türlü hizmet yapılıyor’ açıklamasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Başkan Posbıyık, “Sayın Valimiz gelin bizi bizden dinleyin. Siyasetin, lobilerin dışında bu şehrin seçilmiş Belediye Başkanı’ndan Ereğli’nin sorunlarını dinleyin” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilere yaptığı ‘Ereğli’ye her türlü hizmet yapılıyor’ açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Dün ilçemizdeki ve Alaplı’daki basın mensuplarımızla bir araya gelerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladık. Aynı saatlerde sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’da Zonguldak’ta basın mensuplarıyla bir araya gelerek Ereğli özelinde bazı açıklamalarda bulunmuş.

EREĞLİ’YE DAVET EDİYORUZ

Öncelikle Sayın Valimizi Ereğli’ye davet ediyoruz.Göreve geldiğinden itibaren Zonguldak’ın en büyük ilçesi olduğunu söylediği Kdz Ereğli’nin Belediyesi’ne bir kez iadei ziyaret, bir kez de milletvekilleriyle birlikte Kent Meydanına cami konusuyla ilgili gelmişliği vardır. Valiliğin Ereğli de ki programlarına bile  Kdz Ereğli Belediyesinin dahil edilmediğini üzülerek belirtmek isterim. Ereğli Belediyesi 123.000 kişiye hizmet vermektedir. Zonguldak’ın en büyük ilçesidir ama Sayın Valimizle hepi topu sadece  iki kere yüz yüze bakmışlığımız var.Evet bir alınganlığımız varsa o da bundan kaynaklanmaktadır!

Bu kapsamda Sayın Valimizin açıklamalarına da kısaca cevap vermek isterim:

ALINGANLIK YADA KÖPÜRTME DEĞİL, GERÇEKLER

Sayın Valimiz; Ereğli’nin çözülmeyi bekleyen pek çok sorunu var. Bu sorunları dile getiriyoruz. Dile getirdiğimiz bu sorunlar alınganlık ya da köpürtme değildir. Sadece gerçekleri ifade ettik, hizmet alamadığımız gerçektir.

Basında yazılana göre Kaymakamımız da aynı şeyi söylemiş size, AK Parti İlçe Başkanı da. Doğru söylemişler. “Biz hizmet fakiriyiz.” Bu gerçekleri dile getirdikleri için  kendilerine teşekkür ediyorum.

Tekrarla çağrı yapıyorum; Sayın Valimiz gelin bizi bizden dinleyin. Siyasetin, lobilerin dışında bu şehrin seçilmiş Belediye Başkanı’ndan Ereğli’nin sorunlarını dinleyin.

Daha önce Belediye meclisimizde söyledik. Bir kez daha tekrar ediyorum. Zonguldak ekonomisinden ülke ekonomisine aktarılan verginin yüzde 70’ini Kdz. Ereğli tek başına sağlıyor. Ancak Ereğli genel bütçeye verdiği katkı oranında, sosyoekonomik yönden hak ettiği payı alamadığı bir gerçek!

Mesela;

        Kampüs Alanı’nda hala bir çivi çakılmadı. Mevcut fakülteler de hayırseverlerin yaptığı haliyle duruyor. Onların da durumları hiç iyi değil. Öğretim üyesi şikayetçi, öğrenciler şikayetçi. Ereğli’nin her bir noktasında hayırseverlerimizin okulları var. Ereğli’de eğitimin yükü hayırseverlerimizin omzunda yükseliyor, ama artık eğitim alanında şehrimize devlet yatırımı istiyoruz. Kdz. Ereğli’nin hala Sosyal Bilimler lisesi, Spor Lisesi, Okul Öncesi Öğretmen alanında okulu yok.Dahası eğitim kalitesi de giderek düşmeye başladı. Savcılık suça sürüklenen çocuklardan, öğrencilerden geçilmiyor. Bunları biz görüyoruz, duyuyoruz. Sizlerin de görmesini duymasını istiyoruz. Gençler geleceğimiz. En önemli konumuz. Sorunlar var, konuşulması gerekmektedir.

        Öğrencilerimiz var, fakülteler açmışız ama Kredi Yurtlar Kurumu’nun Ereğli’de tek bir yurdu yok. Erdemir Lojman alanında 4 binamız var. Verelim, alın yurt yapın dedik. Ama kimse üzerine alınmıyor. Yurt önemli. Çocuklarımızın barınma sorunu hayati önemde. Bizim için de son derece önemli. Bu sorunları görmezsek yakın geçmişten ders çıkartmamışız demektir.

        Spor alanından da söyleyeyim; Ereğli’de sadece amatör futbol takımı sayısı 27’ye ulaştı. Okul takımları ile birlikte bu takımların antrenman yaptığı bir tek spor sahası Şehit Vefa Karakurdu Stadı. 4’e bölüp öyle antrenman yapıyorlar.  Stadın tribün ve diğer ihtiyaçlarına Belediye olarak biz destek veriyoruz. Yoğun antrenman ve maç programları nedeniyle stadın daha yeni yapılan çimleri sökülmeye başlandı. Ancak çevre ilçelerimizin hepsinde çim saha, yanında sentetik saha, tenis kortları ve spor salonları mevcut. Gençlerimizin spor yapacağı alanımız yok.

        Ereğli’nin hala kamuya açık kapalı bir yüzme havuzu yok.

        Tek bir huzurevimiz var. Ereğli, işçi kenti olduğu kadar aynı zamanda emekli kenti. Hayırseverimiz İbrahim İzmirlioğlu tarafından yaptırılan tek bir Huzurevi yetmiyor. Zonguldak’ta, Devrek’te ‘Yaşlı Bakım Merkezi’ var ama Ereğli’de yok. Hemşehrilerimiz buralardan faydalanabilmek için torpil arıyorlar.

        Cumhuriyetin 100. Yılındayız. Koskoca ilçede bir hükümet konağımız yok. Kaymakamlık halen Belediye hizmet binasında hizmet veriyor.

        Koskoca İlçede Emniyet Müdürlüğü’nün kendi binası yok. Yetersiz bir binada hizmet vermeye çalışıyor.

        Tapu Müdürlüğü, Diş Hastanesi de halen kiraladığı yerlerde hizmet vermeye gayret ediyor.

        Ereğli’nin bir Çevre Yolu yok.  Ereğli’nin Delihakkı bölgesinden başlayan Alaplı çıkışına bağlanacak yaklaşık 16 kilometrelik çevre yolu hala yapılmadı. 2 yıldır dile getiriyoruz. Proje bitti,ihale aşamasında ama buraya ayrılmış tek kuruş ödenek yok.  Zonguldak ve Alaplı yönünden gelen ancak şehir trafiğine girmemesi gereken tırlar, kamyonlar, otobüsler Devrek yol ayrımında trafiği kilitliyor. Kepez yolunda her defasında trafik kazalarında canlar yanıyor. Sahilde kazalarda can kayıpları oluyor.

        EreğliDevrek yolu bağlantısı Ankara yönünden gelecek araçlar için hayati önemde ama Zonguldak Ereğli Yolu gibi hiç bitmeyen bir aşk. Bu yol şehrimiz için son derece önemli.EreğliDevrekKarabükAnkara arasında bağlantının kurulması bakımından da son derece önemli.Ama yılan hikayesine döndü.Bitmiyor.

        Ağır Sanayi şehriyiz diyoruz ama gelecek, şu olacak, bu olacak denmesine rağmen hiçbir gelişme yok. Ağır sanayinin olduğu ilçemize demir yolu yok. ArifiyeZonguldak hattında bir metre dahi ray döşenmedi. Yatırımı engellendi.

        Şehrimiz, kıyıları ile, doğası ile bir aynı zamanda turizm potansiyeli yüksek bir şehir. Şehrimizin 5 yıldızlı otele ihtiyacı var, yerimiz yok, hazineden bulalım istiyoruz izin verilmiyor. Ekonomisi, ticareti yüksek bir şehir, üstelik denizin kenarında  ama Deniz Yolu Bağlantısı yok. Roro seferlerine dahi engel olundu.  Ereğli’nin deniz, kara ve demir yollarına hiç yatırım yapılmadı.

        Sanayimiz gelişiyor,2. OSB’ye ihtiyaç var ama  kurulamıyor. Şehrimiz aynı zamanda bir fındık şehri ama tek bir  çikolata fabrikası kurduramıyoruz. Yatırımcı için alan bulamıyoruz. Hazine arazilerini ekonomiye kazandıralım istiyoruz ama izin alamıyoruz. Biz talepte bulunuyoruz talepte bulunduğumuz yerleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kendine alıyor. Yeni istihdam alanları için çabalıyoruz ama bürokrasiyi aşamıyoruz. Gençlerimiz işsizlik nedeniyle sürekli şehir dışına göç ediyor. Bursa’da, İstanbul da, Yalova da Ereğlililer mahallesi oluşmaya başladı. Erdemir’e son olarak 500 kişi alındı, onun da yüzde 50’si dışarıdan alındı.

        Tersanelerimiz vardı. Üretim durdu, yapılan yatırımlar heba oldu, olacak ama bu alanda da herhangi bir çözüm üretilemedi.

        Ereğli bir ağır sanayi kenti ama Yanık ve Yara Merkezi yok. Erdemir’de ya da diğer fabrikalarımızda her hangi bir olumsuzluk olduğunda hastalarımızı neredeyse yolda kaybediyoruz.

        Fiziki koşullardaki yetersizlik, her alanda personel eksikliğini de beraberinde getiriyor. Örneğin, Polis Teşkilatı personel sayısı memurlarla birlikte 283.  Ancak, nüfusumuza göre olması gereken rakam 550. Yarı personel sayısıyla elinden gelen çabayı gösteren Emniyet personelimizi kutluyorum ama bu Ereğli’nin gerçeği, her alanda yatırım  yetersizliği var.

        Bu personel eksikliği aynı şekilde sağlık ve devletin diğer kurumlarında da kendini gösteriyor. Ereğli’ye yeterince  atama yapılmıyor.

        Tüm bu haykırışlarımızın bir başka nedenini söyleyeyim; Zonguldak Özel İdaresi’nin 2023 yılı bütçesi 520 milyon TL olarak belirlendi. Bu bütçeden sadece 34 milyon TL’si Ereğli’ye ayrıldı!  Hani biz en büyük ilçeydik? Hani Zonguldak’a bir düşünüldüğünde bize bir fazlası düşünülüyordu?  Ki biz fazlasını da istemeyiz. Ama adaletsizliğe de sessiz kalamayız. 520 milyonluk bütçenin sadece yüzde 10’mudur Ereğli’nin hakkı? Ereğli üretiyor, Ereğli veriyor ama işte Ereğli’nin aldığı bu. Nasıl sessiz kalayım?

        Gelelim Kent Meydanına… Olmayacak taleplerle, yetmedi yatırımcıya baskı ile engellendi. Muhalif Belediye denip hiçbir iş yapmamıza izin verilmiyor. Asfalt dökmek istiyoruz, iller bankasından kredi alamayacaksınız, asfalt dökemezsiniz diye siyaset yapılıyor. İller Bankası gerçekten de 1 lira dahi kredi vermiyor. Ereğli Belediyesi, ‘Güneş Enerji Sistemi’ (GES) kurmak istedi yine engellendi. Erdemir Genel Müdürlüğü’nün yanında yeme içme bölümü yaptık. Çevre Müdürlüğü’nce ihaleye çıkması engelleniyor, milli servet çürütülüyor. İşte tüm bunları dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz.

 

Özetle;Zonguldak bizim vilayetimiz, canımız. Benim ömrüm madenlerin özelleştirilmemesi için eylemlerde geçti. 

Biz neden il olmak istedik onu da açıklayalım; Zonguldak ve ilçelerinin nüfusu oranında devletten gelen, bakanlıktan gelen paralar, yatırımlar adaletli bir şekilde dağıtılmıyor. Ereğli dışlanmasın, ödediği verginin karşılığını alsın, yatırım yapılsın, eksiklikleri giderilsin, bizim il olma talebimiz olmaz. Ben bu şehrin seçilmiş ve 25 yıldır belediyesini yöneten belediye başkanıyım. Ben Ereğli’ye reva görülen haksızlığa gözümü kapatamam. Benim şehrimin hakkı yeniyorsa ben buna sessiz kalamam. Eğer paylaşımdaki haksızlık devam ederse ben yarın da haykırmaya devam edeceğim, il olmayı da isteyeceğim, olmadı Düzce’ye bağlanalım da diyeceğim.

Saygılarımla..”

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Öyle bir detay yakaladı ki... Müşteriden aldığı 105 TL'yi 90 bin liraya satacak! Patpat fındık tarlasına uçtu: 3 yaralı Kaleiçi esnafından dilenci ve satıcı tepkisi! Ormanda bulunan kafatası ve kemikler 1,5 yaşındaki Ecrin'e ait çıktı!