Home
01 Eylül 2022 ( 255 izlenme )
Reklamlar

Alaplı Devlet Hastane ihalesine kimse katılmadı

Alaplı Devlet Hastane ihalesine kimse katılmadı

Alaplı Devlet Hastanesi’nin Ankara’daki Sağlık Bakanlığında yapılan tamamlama ihalesine katılım olmaması nedeniyle ihale iptal oldu. Önümüzdeki günlerde yeni ihale tarihinin açıklanması bekleniyor.

TEKLİF VERİLMEDİ
Alaplı Devlet Hastanesi  2020 yılında ihalesi yapılan, ve  inşaatı başlayan Alaplı Devlet Hastanesi inşaatı 2021 Ağustos yılında ödenek olmadığı gerekçesi ile durdu. İnşaatın durmasının üzerinden 1 yıl geçtikten sonra geçtiğimiz hafta Ankara’da Sağlık Bakanlığında yapılan tamamlama ihalesine katılım olmadı. Firmaların ihaleye katılmaması üzerine ihale iptal oldu ve önümüzdeki günlerde yeni ihale tarihinin yeniden açıklanması bekleniyor.

ÖDENEK AYRILDI

BAKANLIK  HASTANE İNŞAATIN 2023 YIL SONU BİTMESİ İÇİN KESİN KARARLI

Alaplı  Devlet Hastanesinin inşaatının durmasının ardından bir yıldır bölgede adeta çürümeye bırakılan hastane inşaatı ile ilgili bölgedeki vatandaşların tepkileri üzerine Sağlık Bakanlığı Ağustos ayında hastanenin tamamlanması için ödenek ayırdı. Ödeneğin çıkması ile birlikte bakanlık ihale hazırlıklarını yaptı ve geçen hafta  bakanlık binasında ihale yapıldı. 

Ancak ihaleye hiçbir firma teklif vermedi. Yüzde 35’i tamamlanan projenin tamamlama ihalesi katılım olmaması nedeniyle iptal edildi. Alınan bilgilere göre, Hastane maliyetleri tekrar hesaplanarak, önümüzdeki günlerde 2023 yılın sonunda Hastane tam teşekkül bitmiş şekilde tekrar ihaleye çıkacağı öğrenildi. 

Bununla birlikte Alaplı Yeni Emniyet binası ve ilçede yarım kalan yatırımlar 2023 yıl sonu sonunda kesin olarak tamamlanmış ve bitmiş olacak. / Haber Ertuğrul Yüksel

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

MasterChef'ten diskalifiye olan Uğur'un Kürtler ve 15 yaşındaki kız için attığı skandal tweetler ifşa oldu Onbeş Günlük Yeni Kısıtlama Geldi Alaplı'da Durdurulan otobüsteki yolcudan uyuşturucu çıktı METEOROLOJİDEN UYARI!