Home
27 Ocak 2022 ( 359 izlenme )
Reklamlar

Son dakika: Yarıyıl tatili uzayacak mı, okullar kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasıyla yarıyıl tatili ve yüz yüze eğitim  konularına ilişkin konuştu. "Tatil uzayacak mı?" ve "Yüz yüze eğitim devam edecek mi" sorularına yanıt veren Özer, "Yarıyıl tatilinden sonra yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan soru, 'Acaba tatil uzayacak mı?' O soruyu soranlara şöyle cevap vermek istiyorum. Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanılacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM'ler değildir?" dedi.

Son dakika haberi: Tüm Türkiye'nin merak ettiği yüz yüze eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yeni bir açıklama geldi. Omicron varyanıta bağlı artan vakalar, "Yarıyıl tatili uzar mı, okullar kapanır mı?" sorularını gündeme getirirken, Bakan Özer yaptığı açıklama ile net mesajlar verdi. İşte herkesi ilgilendiren haberin detayları...

Türkiye Özel Okullar Derneği'nin 20'nci Geleneksel Eğitim Sempozyumu, Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesindeki bir otelde, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve eğitim sektörü temsilcilerinin katılımıyla başladı. Bakan Mahmut Özer, 2729 Ocak tarihlerinde 'Eğitimin Dönüşümü' temasıyla düzenlenen sempozyumun açılışında açıklamalarda bulundu. Bakanlık görevine başladığı 6 Ağustos'tan itibaren söylediği 3 önemli konuyu hatırlatan Bakan Özer, "Birincisi devir teslim töreninde, 'Okulların yüz yüze açık kalması için covid salgınının sıfırlanmasını beklemeye tahammülümüz yoktur' dedim. Sonrasında okulların ilk açılması ve en son kapatılması gereken yerler olduğuna değindim. Giderek tonu artırarak da okulların açık kalmasının bir eğitim meselesi olmadığını, milli güvenlik meselesi olduğunu vurguladım ve Allah'a şükür, 6 Eylül'de başladığımız birinci dönem serüvenimizi hiç kesintiye uğratmadan, haftada 5 gün tüm eğitim kademelerinde başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

 

İKİNCİ DÖNEM YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK

İkinci dönemin başlangıcıyla ilgili salgına bağlı tatilin uzatılıp uzatılmayacağı yönündeki tartışmalara da değinen Bakan Özer, şunları söyledi:

"İnşallah bu iki haftalık yarıyıl tatilinden sonra da aynı kararlıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan sorular, 'Acaba tatil uzayacak mı?' Ben de o soruyu soranlara şöyle cevap vermek istiyorum. Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanılacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM'ler değildir? Bizler eğer 21'inci yüzyılda iddialı bir ülke olmak istiyorsak, bölgesinde ve dünyada üretimiyle toplumsal barışıyla, demokrasi kültürüyle örnek teşkil eden bir ülke olmak istiyorsak beşeri sermayemize sürekli yatırım yapmak zorundayız. Eğitimde fırsat eşitliğini sürekli yükseltmek zorundayız."

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Perihan Savaş'ın Oğlu Bakın Şimdi Ne Halde? Çarşafının Altına Sabun Koyuyor!- Nedenini Öğrenince Siz De Yapacaksınız! Kırdığı yumurtanın akı 'kırmızı' çıktı, sosyal medya karıştı! Sandığınız gibi değil... Kurban Bayramı İçin Ek Tedbirler Geliyor