Home
17 Ocak 2022 ( 1379 izlenme )
Reklamlar

Sezen Aksu’nun skandal şarkısına suç duyurusu

Ünlü şarkıcı Sezen Aksu hakkında 'Şahane Bir Şey Yaşamak' isimli şarkısında Hazreti Adem ve Hazreti Havva’ya ‘cahil’ ve 'dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama‘ iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Zonguldak’ta bir vatandaş 'Şahane Bir Şey Yaşamak' isimli şarkısında Hazreti Adem ve Hazreti Havva’ya yönelik ‘cahil’ ve 'dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama‘ suçunu işlediği iddiasıyla ünlü şarkıcı sezen aksu hakkında suç duyurusunda bulundu.

SEZEN AKSU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Zonguldak’ta fotoğrafçılık yapan Ramazan Arıkan isimli bir vatandaş Alaplı Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, sanatçı Sezen Aksu’nun TCK'nın 'Halkı dini değerleriyle oynamak ve tahrik veya aşağılama' suçunu kapsayan 216/2. maddesi uyarınca yargılanması isteyerek şikâyetçi oldu. Arıkan, tüm vatandaşların dava açması için şikayetçi olmasını istedi.

"DİNİ DEĞERLERİMİZE HAKARET ETMESİNLER"

Arıkan, "Bizim ilk insanlarımız Âdem Aleyhisselâm ve Hava validemize hakaret içerikli bir şarkıda yer veren benim gözümde sanatçı değildir. Adem Aleyhisselama ve Havva validemize ‘Cahil’ ifadesi kullanıyor. Bu sadece İslam alemine değil bu hakaret tüm insanlığa, tüm insanların annesi ve babasına yapılan hakarettir. Ben bunu kaldıramadım, benim dini duygularımı zedeledi. Ben insanlık görevimi yaparak, şikayetçi oldum. TCK'nın 216 maddesiyle ilgili cezalandırılmasını talep ettim. Bu kişinin ceza almasını istiyorum. Artık yeter, bizim dini duygularımızla kimse oynamasınlar. Dini değerlerimize hakaret etmesinler. Ben artık bu gibi insanlardan bıktım artık. Ben vatandaşlık görevimi yapıyorum ve sonuna kadar bu savaşın mücadelesini devam edeceğim” diye konuştu.

MUSTAFA SANDAL'DAN SKANDALA DESTEK

Skandal şarkı nedeniyle Sezen Aksu’ya sosyal medyada tepkiler yükselirken ünlü şarkıcı Mustafa Sandal’dan Aksu’ya arka çıktı. Aksu’ya sosyal medyada tepki gösteren bir kullanıcının paylaşımını alıntılayan Sandal, ''Sen otur oturduğun yerde gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim!.. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır.'' ifadelerini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Koronavirüs için yeni tedavi umudu! 10 kişiden 9'unda etkili oldu 6 yaşında 7 kurşunla hayatını kaybetti! Son sözleri yürek burktu Bayrama Saatler Kala Yasak Kararı Kaçınılmaz’ deyip tarihi açıkladı! Tam kapanma