Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Büyük Tekke köyünde 7 yıldan bu yana kapalı olan ilköğretim okulunun yeni düzenlemeyle Özel Eğitim Uygulama Okulu’na dönüştürülecek.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20252026 yatırım programı kapsamında İl Millî Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Alaplı İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Alaplı Ahmet Ziya Yazıcı İlk/Ortaokulu Binasında deprem güçlendirme çalışmaları yapılabilmesi için incelemelerde bulundu. Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre, ilçe genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 20252026 dönemine ait 2 proje bulunuyor. Bu projelerin Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu yeni öğretim yılında hizmete sunulurken, diğer okulun inşaatı sürüyor.
Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların deprem riskine karşı güçlendirilmesi amacıyla alınacak önlemler ve yatırımların planlanmasına yönelik çalışmalar neticesinde Alaplı’da tespit edilen güçlendirilmesi gerekli olan okulun ise deprem güçlendirme çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.
Alaplı Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda 1., 2. ve 3. kademe olmak üzere 52 öğrencinin eğitim gördüğü öğrenilirken yeni düzenleme ile 1. kademe öğrencileri ve anaokulu öğrencileri Büyük Tekke köyündeki yeni binaya taşınacak. Böylece mevcut binadaki yoğunluk azaltılacak ve eğitim kalitesi artırılacak.
Kamyonet kavşakta otomobille çarpıştı: 3 yaralı187 izlenme
Ünlü İsimlerin Hiçbir Yerde Görmediğiniz Babaları2250 izlenme
MasterChef Türkiye’de yolculuğunun sonuna geldi6270 izlenme
Maddi sıkıntıya düşen mutlaka bu isimleri zikretsin2999 izlenme
Kilosu 3 bin euro’ya satılıyor: Radar köpekleri ile aranıyor!305 izlenme
Zonguldak’ta korkutan yangın: İtfaiye ekipleri faciayı önledi18 izlenme
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu: Yarın başlıyor!1953 izlenme
Çaycuma’da bir kişi tüfekle kendini vurarak intihar etti20 izlenme
İŞKUR 23 şehirde 32 bin 726 sınavsız personel alımı yapacak
İzmir'de vahşet! Kayıp olarak aranan genç kızın cansız bedeni bulundu
Türk büyükelçiliğine yürüyerek geldi, 30 milyon dolar verip sessizce uzaklaştı!
Kanserim’ dedi, evden ayrıldı! Bir tek oğlu şüphelendi... Akılalmaz ihanet!