Home
18 Ekim 2024 ( 2287 izlenme )
Reklamlar

Fındık Fiyatı Coştu; Fındık Fiyatı Yine Yükseldi!

 

Fındık Fiyatı Coştu; Fındık Fiyatı Yine Yükseldi!

Fındık piyasasındaki yükseliş bugün de sürdü. Alaplı'da 50 randıman levant kalite fındık kaç TL oldu?

Fındık piyasasında işler tersine döndü. Kokarcanın neden olduğu çürük fındıklaırn piyasadan çekilmesiyle birlikte fındık fiyatı da yükselmeye başladı. TMO bu sezon fındık alım fiyatını levant kalite için 130, Giresun kalite için 132 TL olarak belirlemişti. TMO'nun alım esasları üreticiye umut vermedi. Özellikle ödemenin 45 gün içerisnde yapılacak olması ve net tarih verilmemesi üreticiyi tüccara yöneltti.

Fındık fiyatı serbest piyasaya 115 TL'den girdi. Sahil keismi fındıklarında kokarca nedeniyle çürük oranının yüksek olması fındık fiyatlarının düşmesine neden oldu.
Fındık fiyatı bir ara 100 TL'ye kadar düştü. Ekim ayı ile birlikte fındık fiyatları yükselmeye başladı. Fındık fiyatlarının yükselmesinin en büyük nedeni kokarcalı fındıkların piyasadan çekilmesi olarak gösteriliyor.


Alaplı'da 50 randıman levant kalite fındık 120 TL'den işlem görüyor. 
Piyasalardaki artış üreticiyi memnun etmiyor. Elinde fındık bulunan üreticilerin gözü en az 150 TL'de.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Madenciler 5 aylık bebeği bakın nasıl kurtardı 14 yaşındaki çocuk, cankurtaran kulesinin önünde boğuldu TPAO'dan 'yatırım fırsatı' ilanlarına karşı uyarı: Dolandırıcılık girişimlerine itibar etmeyin Aynı çiğ köfteciye ikinci saldırı! Bu kez yakını camları kırdı