Home
04 Eylül 2023 ( 501 izlenme )
Reklamlar

Aynı evden 4 kişi EYT’den emekli olunca İlk maaşlarıyla mevlit okutarak yemek dağıttılar

Aynı evden 4 kişi EYT’den emekli olunca İlk maaşlarıyla mevlit okutarak yemek dağıttılar
 

 Zonguldak’ın Alaplı İlçesi'nde aynı evde yaşayan Burhan Kılıç, Turan Kılıç, Yılmaz Kılıç kardeşler ve  Nezaket Kılıç  EYT yasası çıkınca erken emekli olunca  ilk maaşlarını alır almaz vatandaşlara etli pilav ikram ettiler

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının çıkmasıyla emeklilik hakkı kazanan ve emekli olan üç kardeş ve Yılmaz Kılıç’ın eşi Nezaket Kılıç , bu sevinçlerini kutlamak için Alaplı İsafakılı Köyünde tüm Köylüye yemekli mevlit yaptı. Emeklilik mevlidini gelen tüm vatandaşlara elleriyle pişirdikleri pilavlı et halka ikram eden emekliler hem mutlu oldu, hem de vatandaşları mutlu etti. Aynı evden emekli Aylıklarından  ayırdıkları bütçeyle vatandaşlara pilavlı et ikramında bulunan EYT mutlusu 3 kardeş ve evin gelini, "Emekli olduk ve çok mutlu olduk. Bu mutluğumuzu vatandaşlarımızla paylaşmak istedik. Onun için mevlit okutmaya karar verdik" dedi.

EYT yasasının çıkmasıyla emeklilik hayalini gerçekleştiren Burhan Kılıç (52) , "1971 doğumlu  isafakılı köyündeyim,1993 tarihli sigorta girişim var.Devlet büyüklerimizin EYT Yasasından emeklilik olarak yararlandım.ve aynı yasadan aynı evden kardeşlerim Turan Kılıç, Yılmaz Kılıç eşi Nezaket Kılıç. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun,Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermiş oldukları talimatından EYT yasasından faydalandık.cenabı Allah herkesi böyle emeklilik hayatı nasip etsin inşallah.Cumhurbaşkanımızdan Allah  razı olsun" diye konuştu.

Kardeşlerden Turan Kılıç ise , "İlk emeklilik paramızla tüm köydeki vatandaşlarımıza pilav etli mevlit yaptık. Vatandaşlar da mutlu oldu. Hepimiz çok mutluyuz. Cumhurbaşkanına teşekkür ederiz" diye söyledi.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Madenciler 5 aylık bebeği bakın nasıl kurtardı Bu yazıyı okuduktan sonra soğan kabuklarını asla atmayacaksınız 13 yaşındaki kız evinin bahçesinde asılı halde bulundu 9 yıllık evli kadın erkek çıktı