Home
07 Kasım 2022 ( 56 izlenme )
Reklamlar

Alaplı Sahili Çöplük Oldu

Alaplı Sahili Çöplük Oldu

 
 Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Karşıyaka Dolgu alanındaki 300 metre uzunluğundaki sahilin bir bölümü çöp, moloz, plastik atıklarla doldu. Vatandaşlar ise sahile metreler kala yaşanan çevre kirliliğine tepki gösterdi.
 Zonguldak’ın Alaplı MHP İlçe Başkanı Erol Oktay, yapılan dolgu çalışmalarında yönetmeliklere ve projeye aykırı davranılarak doğaya ve özellikle denize zarar verildiğini söyledi.
Karşıyaka Sahilin yakınında biriken çöpler, çevre kirliliği oluşturduğu ve  yaklaşık 300 metre uzunluğundaki sahilin Çevre kirliliğine dikkat çeken Alaplı MHP İlçe Başkanı Erol Oktay ise duruma tepki gösterdi. Köy ve mahallelerden toplanan çöpler  dahi deniz kenarına atıldığını anlatan Oktay, “Çevre Şehircilik Bakanlığı Belediye’ye 180 bin metre üzerine dolgu yapılması için tahsisini verdi. Projede, dolguda kullanılacak malzeme içerisinde taş ve nebati toprak dışında, hafriyat, çöp gibi atıkların olmamasına dikkat edileceği, bu atıkların dolgu alanına dökülmeyeceği belirtilmesine rağmen, çöp hafriyatı dolgu amaçlı olarak kullanılmak suretiyle deniz üzerinde çöp katmanları oluşmasına neden olunmuştur.halen önlemsiz dolgu çalışmaları sürdürülmektedir” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

On Bir Şehir İçin Sokağa çıkma yasağı gelebilir! Bakanlık harekete geçiyor BAŞKAN POSBIYIK: EREĞLİ İL OLMADAN ÖLÜRSEM, ÖBÜR DÜNYAYA GÖZLERİM AÇIK GİDER Direksiyon hakimiyetini kaybetti, evin bahçesine uçtu