Alaplı Belediye Meclisi şubat ayı olağan toplantısında, Gümeli Hasanballı barajının yüzde 42 hissesini almayı oybirliği ile kabul etti.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gümeli Hasanballı barajının %42'lik hissesinin satın alım yapılacağını meclis toplantısında oylamaya sundu. Meclis maddeyi oybirliği ile kabul etti.Tekin, Suyun yüzde 51 olan hissesini yüzde 42’ye düşürdüklerini belirterek, “Alaplı merkez ve köyleri menbaa niteliğinizdeki cazibeli suyu içebilmesi için taşın altına, elimizi değil, gövdenizi koyduk. Ayda DSİ’ye belediye olarak 1 Milyon 200 bin ödeme yapacağız. Alaplı’mıza en kaliteli suyu vermeye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra DSİ Genel Müdürlüğü bize Alaplı merkez ile Karşıyaka arasına 140 metrelik Alaplı çayı üzerine yaya köprüsü sözü ile iki adet su deposu yenileme sözüde verdi” dedi.
Mecliste diğer yandan Belediye bünyesinde bulunan şirket müdürlüğüne Turgay Yazgan, asansörlerin belediye payına ise bakanlığın belirlediği taban fiyattan artış yapılması oy birliği ile karara bağlandı.
Meclis şehir içi hatlara zam yapılması maddesi ile Karşıyaka’da bulunan bir arsaya imar tadilatı yapılması maddelerini ise komisyonlara havale etti.
İtiraf etti! En yakını çıktı8006 izlenme
Son dakika: Meteorolojiden yeni kar yağışı uyarısı! Bu kez Balkanlardan geliyor1163 izlenme
Elinde pompalı tüfekle sokak ortasında ateş açtı217 izlenme
ANNE’DEN OĞULLARINA MEKTUP4576 izlenme
BAKIN NEYE SEBEP OLUYORMUŞ..3406 izlenme
Yaralı ayının imdadına ekipler yetişti405 izlenme
Eriyen vatandaşa bir kötü haber daha604 izlenme
Alaplı Gençlik Merkez öğrencileri sahil kıyısında çevre temizliği yaptı106 izlenme