Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Gümeli Bölüklü Yaylası'nda bir vatandaş tarafından köpeklerin saldırısından kurtarılan yavru karaca koruma altına alındı.
Gümeli Bölüklü Yaylası'na gezintiye çıkan bir kişi, bir karacanın köpekler tarafından saldırıya uğradığını fark ederek yavru karacayı köpeklerin saldırısından kurtardı. Duyarlı vatandaş Turan Ah daha sonra kurtardığı yavru karacayı, Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Turan Ah şunları söyledi:
"Aracımla hayvan almak için yaylaya gelmiştim. O sırada karacanın çoban köpeği tarafından saldırıya uğradığını gördüm. Hemen müdahale edip köpeği kovdum ve köpeğin ağzından karacayı kurtardım. Hemen orman işletmeye ve doğa korumaya haber verdim. Yaralı şekilde aldığım karacayı Alaplı merkezine kadar aracımla getirdim ve yetkililere teslim ettim. Onlar da bana veterinerdeyken tedavi fotolarını attılar. Çok mutlu oldum. Kim olsa sanırım benim yaptığımı yapardı. Çünkü bu hayvanların nesli artık tükenmek üzereler. Doğamızı koruyalım ve hayvanları sahip çıkıp kollamak bir vatandaşlık görevidir."




İyi karpuz nasıl seçilir? İyi karpuz seçmenin 5 yolu!3486 izlenme
Seren Serengil yine kötüleşti! 'Yine 46 kiloya düştüm'1861 izlenme
Resmen açıklandı! 4 yeni belirti daha eklendi8540 izlenme
Alaplı Çayı’nda telef olmuş tavukların bulunmasının ardından tavuk çiftliği sahibi suçlamaları reddetti3 izlenme
Tarlaya giden yaşlı adam ölü bulundu35 izlenme
yeni doğan buzağı şaşkınlık yarattı! “İlahi bir mucize”990 izlenme
Zonguldak’ta 20 köyü birbirine bağlayan yolda yeni heyelan riski20 izlenme
Yirmibeş yıl olması yeterli. Prim vs. Ödememiş Olsa Bile3538 izlenme