Türkiye'nin enerjiye yönelik yatırımları meyve vermeye devam ediyor. Öyle ki bir bölgeden daha doğal gaz keşfi müjdesi geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ortak olan Trillion Energy, Güney Akçakoca Alt Havzası (SASB) sahasında potansiyel doğal gaz taşıtan bölge keşfettiğini duyurdu.
Milliyet'in haberine göre, Trillion Energy, Türkiye’nin Karadeniz açıklarında, Batı Akçakoca 1 kuyusunun sondajının ardından, Güney Akçakoca Alt Havzası (SASB) sahasında potansiyel doğal gaz taşıtan bölge keşfettiğini açıkladı.
Sondaj çalışmalarında, 55m potansiyel doğal gaz barındıran bölge tespit edildiği kaydedilirken, Trillion CEO’su Arthur Halleran, söz konusu gelişmeyi Güney Akçakoca Alt Havzası’nda “dörtte dört başarı” olarak niteledi.
Halleran, “Gaz akış oranlarını ve kuyuları bu ay sonunda üretime sokmayı planlıyoruz. Güney Akçakoca 2, Gülüç 2 ve Batı Akçakoca 1 kuyuları, rezervleri değil, kaynak arayışlarını hedeflediğinden, Trillion bugüne kadar sondaj programıyla rezervleri önemli ölçüde artırdı” ifadelerini kullanırken, ay sonuna kadar günvel rezerv raporunu yayınlayacaklarını aktardı.
KORONA GEÇİREN ERKEKLERE KÖTÜ HABER! UZMANLAR AZ ÖNCE AÇIKLADI1015 izlenme
Buzluktan çıkardıkları erişte canlarına mal oldu: 9 ölü8771 izlenme
TOBB, Alaplı'ya 8 derslikli okul yaptıracak46 izlenme
İzmir'de genç kızın şüpheli ölümünde yeni detaylar ortaya çıktı! Olay öncesinde...108 izlenme
Alaplı'da Kaldırıma ve dükkânın önüne duba levhası koyan 10 esnafa 19 bin 790 ceza kesildi894 izlenme
Tolgahan Sayışman korkunç kazada ölümden döndü...1430 izlenme
"Belediye başkanına saldırı girişimi" olayında taraflardan açıklama geldi490 izlenme
ATV Müge Anlı’da aranan İkranur Tirsi'ye ne oldu? İşte şoke eden iddia3091 izlenme