Home
15 Şubat 2023 ( 246 izlenme )
Reklamlar

Deprem sonrası Ereğli ve Alaplı'da fahiş kira artışı Ereğli'de 2000 liralık kiralar 7 bine çıktı

Deprem sonrası Ereğli ve Alaplı'da fahiş kira artışı

Ereğli'de 2000 liralık kiralar 7 bine çıktı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlar Kdz Ereğli ve Alaplı'ya akın etti.

 Vatandaşların özellikle KYK Yurtlarına  tercih etmesinin ardından yine devreye giren fırsatçılar, 2000  lira olan kira fiyatlarını 7 bine kadar çıkardı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 10 ilde binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Yaşanan felaketin ardından özellikle Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'dan depremzedeler Kdz Ereğli ve Alaplı'ya akın etti. Güvenirliği nedeni ile depremzedeler özellikle devlet tarafından gösterilen KYK Yurtlarına seferber ederken, , bazı ev sahipleri ise fırsatçılık yapmaya başladı. Kdz Ereğli ve Alaplı ilçelerinde bazı ev kiraları 7 bin TL'ye kadar yükseldi. Ereğli ve Alaplı ilçelerinde ise ev sahipleri 2000 liraya veremediği daireyi 7 bin liraya kiraya vermeye başladı.

“Bu kadar fırsatçılık ve zalimlik olmaz”

Depremden önce ev kiralarının 1500 ile 2 bin 500 TL arası olduğunu aktaran vatandaşlardan Zeynep Ekinci, “Depremden sonra Hatay'dan depremzedeler Alaplı'ya geldi. Dolasıyla bir haraketlilik oldu. Bir duyduk ki kiraları 4 bin liraya çıkarmışlar.Ereğli'de ise bu kiralar 8 bin liraya çıkması, el insaf. Bu kadar fırsatçılık ve zalimlik olmaz.” dedi.Yapılan insafsızca artışlar vatandaşların büyük tepkisini çekti. Bunun yanı sıra Zonguldak Valiliği konuyla ilgili çalışma başlattı.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Düğüne hamile altı kadınla katıldı, 'hepsinin babası benim' dedi ŞTE TÜRKÜCÜ CEYLAN'IN HERKESSTEN SIR GİBİ SAKLADIĞI OĞLU Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: 'Anne gebelikte koronavirüs geçirdiyse, bebek antikorla doğuyor' Yaşlı vatandaşlara yeni önlem