Home
27 Temmuz 2022 ( 115 izlenme )
Reklamlar

Alman vatandaşı Katerina Zonguldak'ta Müslüman oldu

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine tatil için gelen Alman uyruklu 32 yaşındaki Katerina Panic, İslamiyet'i seçerek Müslüman oldu.


Almanya'nın Münih şehrinde bir hastanede hemşire olan Katerina Panic, İlker Seven ile tanıştıktan sonra tatil için Zonguldak'ın Alaplı ilçesine geldi. Yaptığı araştırmalar ve incelemeler sonunda Müslüman olmaya karar veren Panic, durumu erkek arkadaşına bildirdi. Daha sonra 32 yaşındaki kadın İlçe Müftülüğü'ne başvurarak, dilekçe verdi. İlçe Müftü vekili Mehmet Şen'in huzurunda kelimei şehadet getiren Panic, Müslüman olurken yapılan ihtida merasiminden sonra Dila Seven ismini aldı. İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgi veren İlçe Müftüsü Şen, Seven'e Kuranı Kerim hediye etti.


Çok uzun süredir Müslüman olmak istediğini belirten Dila Seven, "Bu kararı kendim verdim. Bir yıldan beri de araştırıyordum. İslamiyet'i isteyerek seçtim ve çok mutluyum. Çünkü İslam çok güzel bir din. Kelimei şehadet getirdikten sonra üzerimdeki büyük bir yükü bıraktım" dedi. Öte yandan müslüman olan Dila Seven, erkek arkadaşı İlker Seven ile dini nikah kıydı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Müge Anlı'da Betül'ün aşk mesajı çıktı! Büşra Büyükşen başörtüsünde açık verdi Hakan Altun'un Doktorundan Sevenlerine Acı Haber! Demet Akalın'dan kötü haber Oğlu tarafından darp edilen anne böyle isyan etti