Home
23 Haziran 2022 ( 293 izlenme )
Reklamlar

93 yaşındaki Eski Alaplı Belediye Başkanı Sözer: Atatürk vefat ettiğinde en büyük acıyı yaşadım

93 yaşındaki Eski Alaplı Belediye Başkanı Sözer: Atatürk vefat ettiğinde en büyük acıyı yaşadım

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde görev yapan Gazeteciler , sağlık sorunları nedeniyle evinde istirahat eden ilçenin Efsane Başkan olarak bilinen 93 yaşındaki eski Belediye Başkanı Mehmet Sözer’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan, 10 Cumhurbaşkanı ve 26 Başbakan gören 93 yaşındaki efsane Belediye Başkanı Mehmet Sözer, “Atatürk’ün öldüğü döneminde 7’den 70’e kadar herkes göz yaşı dökerek ağlayıp üzüldüler. bu yaşımca böyle acı yaşamadım”dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün öldüğü dönemini hatırladığını anlatan efsane başkan Mehmet Sözer, Atatürk’ün öldüğü dönemini hatırlıyorum. Çocuktum o zaman. 2 ay sonra annemde ölünce iki büyük acı yaşadım, o günleri hiç unutamam dedi.

Ziyarette efsane Başkan Mehmet Sözer,” 1965 yılında Alaplı 300 nüfuslu iken tek muhtarlık iken köylerden kamyonla insan taşıyarak , nüfus oranını 2000 kişiye tamamladık.  O dönemin eşrafları olan Rahmetli Eyüp Yaman, Yaşar Yaman,Mehmet Sözer, Mehmet Görgün, Mehmet Yılmaz, Nihat Acar, İdriz Yılmaz arkadaşlarımızla ile birlikte evraklarımızı tamamlayarak içişleri Bakanlığına müracaatta bulunduk ve Bakanlık bizlere 14 Mayıs 1965 yılında Referandum yapmamız üzere 2000 üzerinde geçerli Oy aldık.

14 Mayıs 1966 yılında ilk Belediye seçimle rahmetli Eyüp Yaman seçildi. Bende ilk kurucu belediye başkanı olarak belediye Meclis üyesi ve başkan vekilliğini 9 yıl boyunca bu görevi devam ettirdim.1969 yılında kurucu başkanı Eyüp Yaman Milletvekilliği için istifa edince 4 ay kısa bir zamanda seçime kadar vekalet ettim.

Belediye başkanlığına ara seçim zamanında aday olacakken, o zaman kiracısı olduğum Ahmet Sümenin kendisi belediye başkanı olacağım demesi üzerine beni engellemiş oldu ve Fahrettin Yazgana karşı seçimi kaybetmiş oldu.1973 yılında yapılan seçimlerde Eyüp Yaman yeniden belediye başkanı seçildi.1975 yılında aniden vefat edince, belediye başkan vekil olarak devam ettim. O dönem Adalat Partisi içinde belediye başkanı için aday bulamadığımızdan aday oldum ve seçimi kazandım. Böylelikle Alaplı’nın 4.cü belediye başkanı olmuş oldum. 14 Mayıs 1976 yılında Belediye binasının ilk temelini atmış bulunduk. Hiç unutamadığım anılardan birisi ise, Demokrasi şehidi merhum Adnan Menderesin Zonguldak ziyaretinde koruma ordusunun içinden geçerek, elini öpmek bana nasip oldu.bu gurur ve onur bana yeter. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatını sizlere kelimelerle anlatamam. 7’den 70’e kadar herkes göz yaşı dökerek ağlayıp üzüldüler.bu yaşımca böyle acı yaşamadım, mekanı cennet olsun.Atatürk öldüğünde ben 9 yaşındaydım, Atatürk’ün ölümün 2 ay sonra canım Annemi kaybettim.o zaman iki büyük acıyı yaşadım ve bu günlere geldim.” Diye konuştu.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ramazan ayı yasakları neler, 21 günlük tam kapanma olacak mı? Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Kadar Zamlandı? 17 yaşındaki genç kız, bir otelin 8. katından düşerek hayatını kaybetti Düğünde ayağını soktu 1 saatte hayatını kaybetti